דילוג לתוכן העיקרי

רון ארד: טראומה לאומית בת 30 שנה

שלושים שנה אחרי שהנווט רון ארד צנח ממטוסו מעל מחנות הפליטים בצידון, אין לישראל ידיעה ברורה מה עלה בגורלו. נפילתו בשבי הפכה עם השנים לצלקת על האתוס הלאומי שלא מפקירים חייל שנמצא בידי האויב, שהשפיעה גם על עסקת גלעד שליט.
Ron Arad, an Israeli air force navigator missing since he bailed out over Lebanon in 1986, is seen in this undated handout picture released by Israel's Channel One on July 13, 2008. Israel and Lebanon's Hezbollah group will exchange prisoners beginning on Wednesday under a U.N.-mediated deal, Israel's Prisons Service said on Sunday. A report on Arad's fate was handed over to Israel as part of the agreement. REUTERS/Handout  ISRAEL OUT.  ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. FOR EDITORIAL U
קראו 

היום [16 באוקטובר] מציינת ישראל 30 שנה בדיוק לנפילתו של הנווט רון ארד בשבי כוחות "אמל" בלבנון, נפילה שהפכה עם השנים לצלקת הישראלית האולטימטיבית, טראומה לאומית שנמשכת כבר שלושה עשורים ללא פתרון. ישראל השקיעה במאמצים לברר מה עלה בגורלו של ארד או להחזירו ארצה סכומי עתק ואנרגיה אינסופית, כולל מבצעי חטיפה מסמרי שיער של סיירת מטכ"ל בעומק לבנון, חקירת עדים או מקורות בכל רחבי העולם והעמדת כל המערך המודיעיני הישראלי לטובת המטרה, אך לשווא.

גם היום, שלושים שנה אחרי שארד צנח ממטוס הפנטום שלו מעל מחנות הפליטים בצידון, אין לישראל ידיעה ברורה האם הוא חי או מת, מה עלה בגורלו ואיך התפספסה ההזדמנות להחזיר אותו הביתה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.