דילוג לתוכן העיקרי

״ישראל החמירה דרמטית את המדיניות במתן טיפול מציל חיים לחולים פלסטינים״

ארגון רופאים לזכויות אדם טוען כי חלה עלייה משמעותית במספר הסירובים מצד ישראל להענקת טיפול רפואי מציל חיים בפלסטינים, רובם חולי סרטן. ״אנשים מתים. אפילו ילדים. אני מדבר איתך על עשרות חולים שאין דרך להציל אותם״, אומר לאל-מוניטור אביו של אחד מהם.
Amit (2nd L), a 7 year old cancer patient, sits on his intravenous drip stand decorated with an animal figure at Schneider Children's Medical Center in Petah Tikva March 23, 2006. The hospital offers art therapy for children undergoing cancer treatments as a way to make their treatments more friendly. REUTERS/Ronen Zvulun - RTR17JJ2
קראו 

ארגון רופאים לזכויות אדם טוען כי ישראל ״החמירה דרמטתית״ את מדיניות מתן היתרי הכניסה לחולים פלסטינים הזקוקים לטיפול מציל חיים בבתי החולים בישראל, שבהם אחוז גבוה של חולי סרטן. זאת אף שהרשות הפלסטינית מממנת במלואו את הטיפול הרפואי בכל מטופל אשר משרד הבריאות הפלסטיני מפנה לישראל.

עו״ד מחמוד אבו ערישה, הממונה על מחלקת שטחים כבושים בארגון, אמר לאל-מוניטור כי בחצי השנה האחרונה הגיעו לארגון 158 פניות של חולים במחלות קשות מהגדה המערבית ומרצועת עזה שנדחו על ידי השב״כ. כמובן, לא כל המסורבים פונים לארגון בבקשה לסיוע – ואנשי רופאים לזכויות אדם מעריכים כי מספר המסורבים גבוה בהרבה. לצורך השוואה, אבו ערישה סיפר כי בכל השנה שעברה קיבל הארגון 48 פניות כאלה, ובשנה שלפניה 23 פניות בלבד. בשנים האחרונות, הוא אמר, חולים פלסטינים מגישים יותר מאלף ושלוש מאות בקשות בשנה לקבלת טיפול מציל חיים בישראל. מהנתונים של הארגון עולה, כי יותר מעשרה אחוזים מהפניות הללו נדחות, בטענה של סיכון ביטחוני. אולם בניגוד לאחוז הסירובים הקבוע שנרשם שנים האחרונות, הרי שבחודשים האחרונים אנשי הארגון מזהים מגמת עלייה במספר המסורבים. בהיעדר אלטרנטיבה רפואית בגדה המערבית, ועל אחת כמה וכמה ברצועת עזה, שלילת היתר לטיפול בבית חולים ישראלי כמוה כגזר דין מוות.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.