דילוג לתוכן העיקרי

האופציה האסיאתית של נתניהו

במקביל להתערערות היחסים עם המערב ובעיקר עם ארה"ב, נתניהו מעודד התקרבות לסין. בעוד השוק הסיני מוצא עניין רב בכלכלה הישראלית, מבקרי המהלך מזהירים מאפשרות שגורם זר ישלוט בנכסים אסטרטגיים לאומיים של המדינה.
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (R) and Chinese Vice Premier Liu Yandong strike a gong during their joint news conference in Jerusalem March 29, 2016. REUTERS/Ronen Zvulun - RTSCN29
קראו 

לפני כמה שבועות [יולי 2016], באחת מהצהרותיו התכופות לתקשורת, הפטיר בנימין נתניהו כבדרך אגב את העובדה ששוחח יום קודם לכן, פעם נוספת, עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. לפני שנה או שנתיים, שיחה בין ראש ממשלת ישראל לנשיא רוסיה הייתה שווה ידיעה נפרדת, בולטת, בעמודי חדשות. במציאות הנוכחית, זה כבר לא סיפור.

על פי כמה מקורות ישראלים הבקיאים במערכת היחסים בין ישראל לרוסיה, השיחות הטלפוניות בין נתניהו לפוטין הם עניין שבשגרה. בחודשים האחרונים פגש נתניהו את פוטין שלוש פעמים. באותה תקופה, הוא לא פגש אפילו פעם אחת את נשיא ארצות הברית ברק אובמה ואף סירב להזמנת אנשי הנשיא למפגש בארה"ב. השאלה שנותרה היא האם נתניהו ואובמה ייפגשו בספטמבר הקרוב, במהלך כינוס עצרת האו"ם בניו יורק. ההערכה היא שכן, אבל במערכת היחסים האיומה שבין שני אלה, קשה להתחייב על קיום הפגישה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.