דילוג לתוכן העיקרי

למה הפלסטינים אומרים לא לבי-די-אס?

אבו מאזן מעוניין לקיים דיאלוג עם חלקים בציבור הישראלי כדי לגייס את דעת הקהל לטובת המאבק הפלסטיני. הוא מעודד מחאות משותפות לפעילי שלום משני הצדדים ושיתוף פעולה אקדמי ועסקי, ונזהר שלא להפוך את תנועת החרם לחלק ממדיניותו הרשמית.
170158998.jpg
קראו 

ממשלת נתניהו מתייחסת אמנם לתנועת בי-די-אס (ראשי תיבות של ״חרם, הטיית השקעות ועיצומים״) כאל איום אסטרטגי ללגיטימיות הבינלאומיות של ישראל, אך בפלסטין הרשמית התמיכה בתנועה פושרת מאוד.

גורם בכיר באש"ף האמון על הקשרים עם החברה האזרחית בישראל סיפר לאל-מוניטור בעילום שם שהרשות הפלסטינית תומכת בתנועת בי-די-אס, אך נזהרת שלא להפוך אותה לחלק ממדיניותה הרשמית. לדבריו, חרם על מוסדות בישראל עשוי לספק עידוד מוסרי לפלסטינים רבים, אלא שעד כה, הנזק שהוא גרם למדיניות הכיבוש הישראלית מזערי. המדיניות של נשיא פלסטין אבו מאזן היא לקיים דיאלוג עם חלקים בציבוריות הישראלית כדי לגייס את דעת הקהל לטובת המאבק הפלסטיני: "כל עוד האסטרטגיה שלנו היא לנקוט דרכי שלום ולשאת ולתת על פתרון של שתי מדינות, עלינו לשכנע חלקים נרחבים מקהל הבוחרים בישראל שפתרון שתי המדינות הוא גם האינטרס שלהם. הנשיא אבו מאזן הורה לנו לנקוט מדיניות עקבית כדי לדבר על לבם ולהשפיע על הלוך הרוח של הישראלים", אמר.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.