דילוג לתוכן העיקרי

האם איראן הופכת ליצרנית נשק מרכזית באזור?

אם תימשך המגמה הנוכחית של משלוחי נשק, נראה שמדינות כמו איראן, רוסיה וסין עתידות להפוך לספקיות הנשק העיקריות של המזרח התיכון.
EDITORS' NOTE: Reuters and other foreign media are subject to Iranian restrictions on leaving the office to report, film or take pictures in Tehran.

Lebanese Prime Minister Saad al-Hariri (R) looks at weapons with Iran's Defense Minister Mohammad Najar (2nd R) at a military exhibition in Tehran November 28, 2010. REUTERS/Ministry of Defence/Vahid Reza Alaei/Handout (IRAN - Tags: POLITICS MILITARY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A

טהרן, איראן. מאז 5 במרץ מארחת בגדד, בירת עיראק, תערוכה מיוחדת של תעשיית אמצעי לחימה והגנה. סין פעילה במיוחד בין המדינות השונות המציגות סחורות בתערוכה זו. אבל התופעה שאולי ראויה ביותר לציון בתערוכה זו היא נוכחותו הבולטת – והרשמית – של משרד ההגנה של איראן, עם תצוגה גדולה של אמצעי חימוש וציוד צבאי מתוצרת איראן. לפי אירנ"א, סוכנות החדשות הרשמית של איראן, מלבד הנוכחות הסינית, נוכחותם של משרד ההגנה האיראני וארגון תעשיות ההגנה של איראן היתה הבולטת ביותר בתערוכה מבחינת מגוון הציוד המוצג.

בהסכם המעצמות על תוכנית הגרעין האיראנית נקבע כי עד אוקטובר 2020 ייאסר על איראן להשתתף בסחר נשק קובנציונלי ללא קבלת אישור מראש ממועצת הביטחון של האו"ם. למרות זאת בשנים האחרונות, חרף סנקציות רחבות היקף על יצוא של ציוד צבאי קונבנציונלי, איראן פיתחה יכולת לספק לעצמה את צרכיה באמצעות ייצור טווח רחב של אמצעי לוחמה וציוד צבאי. למעשה, חלק ניכר מהציוד הצבאי של איראן מסופק כיום בייצור מקומי. בזכות היכולת הזאת, נראה שאיראן מוכנה עכשיו לבסס נוכחות רצינית ואפקטיבית בשוק החימוש הבינלאומי.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.