דילוג לתוכן העיקרי

למה הציבור הישראלי שותק?

לרוב המתון בישראל אין תודעה קהילתית, אינטרסים מגזריים או הנהגה משלו. כך קרה שעל השיח הציבורי השתלטו מיעוטים קיצוניים וקולניים שתוקפים זה את זה ברשתות.
Naftali Bennett, head of the Beit Yehudi (Jewish Home) party, campaigns at a bar in the southern city of Ashdod December 27, 2012. A Palestinian state would be suicide for Israel, says Bennett, a high-tech millionaire who heads a far-right party whose popularity has been the surprise of the country's election campaign. Picture taken December 27, 2012. To match Interview story ISRAEL-ELECTION/BENNETT REUTERS/Amir Cohen (ISRAEL - Tags: POLITICS ELECTIONS) - RTR3C8SR
קראו 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמנם יצא מרוצה מפגישתו האחרונה עם נשיא ארה"ב ברק אובמה (9 בנובמבר), אבל שותפיו לקואליציה דאגו לצנן את התלהבותו. נתניהו דיבר בפסגה בוושינגטון על מחויבותו לרעיון שתי המדינות. יו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, שמתחרה עם נתניהו על קולות הימין, חושב שזהו רעיון בלתי לגיטימי ותומך בסיפוח חלק מהשטחים למדינת ישראל. "כשראש הממשלה תומך במדינה פלסטינית - זאת לא ממשלת ימין", אמר בנט בפגישה עם פעילי מפלגתו.

בנט אינו היחיד שתומך בעמדה זו. גם בליכוד של נתניהו יש מי שבעדה. אם בעבר המחנות הפוליטיים נחלקו בשאלת אופן מימושו של רעיון שתי המדינות והאם יש פרטנר אמין לכך בקרב הפלסטינים, היום מי שמעלה על דל שפתיו את צמד המלים "שתי מדינות" נחשב לשמאלן קיצוני. זהו עוד ביטוי להקצנה בחברה הישראלית.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.