דילוג לתוכן העיקרי

שלושת הגורמים להתמשכות המשבר בין ארה"ב לישראל

פסגת אובמה-נתניהו ב-9 בנובמבר הייתה רק מראית עין של שיפור ביחסים. היא לא תרמה הרבה לאיחוי הקרע העמוק ביחסים בין המדינות, שנמשך בגלל חוסר אמון בין שני המנהיגים, פערים אידאולוגיים והקיפאון המדיני
U.S. President Barack Obama meets with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu in the Oval office of the White House in Washington November 9, 2015. The two leaders meet here today for the first time since the Israeli leader lost his battle against the Iran nuclear deal, with Washington seeking his re-commitment to a two-state solution with the Palestinians.  REUTERS/Kevin Lamarque  - RTS66BZ
קראו 

יחסי ישראל וארצות הברית שרויים עדיין במשבר. פגישתם של הנשיא ברק אובמה ושל ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית הלבן ב-9 בנובמבר נראתה כמו מפגש של זוג גרוש שדן בעתידו המשותף. חוסר האמון המוחלט וההדדי הפך את השיחה ביניהם לשני מונולוגים כמעט חסרי כל קשר. ואכן, מעט מאוד הושג באותה פגישת פסגה, פרט לדיון הצפוי בחבילת הסיוע הביטחוני לישראל.

מקור דיפלומטי בכיר במחלקת המדינה סיפר לאל-מוניטור בעילום שם שהממשל לא התאכזב מהפגישה, משום שלנשיא אובמה ולמזכיר המדינה לא היו שום ציפיות מראש הממשלה מלכתחילה. "התערבותו של נתניהו בדיון על איראן לטובת הרפובליקאים הותירה צלקות וגרמה נזק בלתי הפיך בתפיסת הממשל כלפי ראש הממשלה", הסביר. הוא הוסיף ואמר שכבר לפני הפגישה הוחלט ליצור מראית עין של תיקון היחסים עם ישראל, ואולם הפגישה רק חיזקה את אותה אבחנה שהשמיע הנשיא עוד קודם לכן, גם בפומבי, בדבר התמיכה הביטחונית בישראל מצד אחד, והמחלוקת העמוקה בנושאים אזוריים מן הצד האחר. הוא הודה שהיחסים הדו-צדדיים בין שתי המדינות נותרו מתוחים.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.