דילוג לתוכן העיקרי

היחס של ישראל לפליטים נגמר בדיבורים על "אמפתיה"

בתגובה לזרם הפליטים מהמלחמה בסוריה נתניהו דיבר על "אמפתיה לטרגדיה אנושית". אולם כשמדובר במעשים של ממש, כמו במקרה של רצועת עזה או מבקשי המקלט מאפריקה, הוא מפנה את הגב.
RTX1RB49.jpg
קראו 

ייתכן שהייתה זו האסוציאציה שעוררה תמונתה של שוטרת צ'כית רושמת מספר על זרועו של ילד קטן, ששברה את שתיקתם של פוליטיקאים ישראלים. אולי תמונת גופתו של הפעוט הסורי שנסחפה אל החוף חילצה את הדיון במשבר הפליטים באירופה מהגבולות הצרים שבין מרצ לרשימה המשותפת. "יהודים לא יכולים להיות אדישים כשמאות אלפי פליטים מתדפקים על חוף מבטחים", הכריז יו"ר המחנה הציוני, יצחק הרצוג, בשבת (5 באוגוסט) והוסיף: "העם שלנו חווה על בשרו את שתיקתו של העולם ולא יכול להיות אדיש מול הרצח והטבח שמשתוללים בסוריה". מנהיג האופוזיציה לא הסתפק בהטפת מוסר וקרא לישראל לקלוט פליטים מסוריה "בצורה מבוקרת".

תגובתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לא איחרה לבוא. בפתח ישיבת הממשלה למחרת הוא ציין כי "ישראל איננה אדישה לטרגדיה האנושית של הפליטים מסוריה וגם מאפריקה". נתניהו התפאר בכך שישראל טיפלה במסירות בכ-1,000 פצועים מהקרבות בסוריה וסייעה להם לשקם את חייהם. ועם זאת, הוסיף מיד "ישראל היא מדינה קטנה מאוד, אין לה עומק דמוגרפי ואין לה עומק גיאוגרפי, ולכן אנחנו חייבים לשלוט על גבולותינו גם נגד מסתנני עבודה בלתי חוקיים וגם נגד מחוללי טרור".

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.