דילוג לתוכן העיקרי

תקשורת חד צדדית, או רק קמפיין של נתניהו?

בעידן ישראל היום והרשתות החברתיות, ההתייחסות של נתניהו לתקשורת כעוינת, שמאלנית או חד צדדית היא מנותקת מהמציאות. הניסיון להציג אותו כקורבן נועד לגבש סביבו את קולות החלשים והמקופחים
Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the weekly cabinet meeting at his office in Jerusalem September 6, 2015. Netanyahu said on Sunday Israel could not afford to take in refugees fleeing the war in neighbouring Syria and vowed to surround Israel with security fences on all its borders. REUTERS/Menahem Kahana/Pool - RTX1RB2V
קראו 

המרוויח הגדול מהחלטתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לבטל את ראיונות החג לכלי התקשורת הוא נתניהו עצמו. ביום שלישי (8 בספטמבר) הודיע ראש הממשלה במפתיע על ביטול הראיונות, שנקבעו מראש לעיתונים ולשלושת ערוצי הטלוויזיה (2, 10 ו-1). לשכתו נימקה זאת בלוח הזמנים הצפוף שלו, ובצורך להתכונן לביקורו השבוע בלונדון.

כצפוי, הביקורת על כך לא איחרה להגיע. הטענה הרווחת בקרב פרשנים ועיתונאים הייתה שראש הממשלה חושש להתייצב מול התקשורת, ולחשוף את עצמו לשאלות כשאין באמתחתו תשובות טובות להשיב או הישגים מרשימים להציג, אלא רק כישלונות במדיניות החוץ. מבקריו טענו, ובצדק, שראש ממשלה חייב מעת לעת במתן דין וחשבון לציבור לא רק ישירות דרך הרשתות החברתיות, אלא גם באמצעות מענה לשאלות עיתונאים שיכולים להתעמת עם טענותיו.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.