דילוג לתוכן העיקרי

רעד בעזה: לא פוליטי, אנושי

ביטול הקרנות סרט תיעודי המתאר את סבלם של נפגעי טראומה בעזה לאחר מבצע "צוק איתן" – בשדרות ובבאר שבע, מעיד כי הישראלים מתקשים לחוש חמלה כלפי "הצד האחר". במידה מסוימת, נדמה כי עצם ההכרה בסבלם של הפלסטינים נתפסת כ״אנטי ישראלית״.
RTX1LEKZ.jpg
קראו 

בתום ההקרנה היחידה בישראל, בסינמטק תל אביב, של הסרט התיעודי ״רעד בעזה״ [8 ביולי], שאלו הצופים את הבמאי חירט ואן קסטרן האם אפשר ליישם את הטיפול המוצג בסרט גם עליהם. "רעד בעזה" מתעד ביקור של המטפל ההולנדי יאן אנדראה, מומחה לטראומה, בעזה שלאחר מבצע ״צוק איתן״ [יולי-אוגוסט 2014], וטיפול שלו בקרב נפגעי טראומה פלסטינים. הצופים הישראלים הניחו, כי כפי שמטפלים בכאב הפלסטינים כך אפשר גם לטפל בכאבם שלהם.

לדברי ואן קסטרן, זו הייתה כוונתו כשביקש להקרין את "רעד בעזה" בשדרות – לעניין את תושבי העיר הדרומית, שסובלים בעשור האחרון מהפגזות רצופות כמעט מרצועת עזה, בטיפול שעוברים העזתים, וכך אולי לסייע גם להם. אבל הקרנת הסרט בסינמטק שדרות בוטלה בעקבות לחץ של גורמי ימין, ואחר כך בוטלה גם הקרנה בבאר שבע. בשני המקרים העיריות הן שסיכלו את ההקרנות המתוכננות.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.