דילוג לתוכן העיקרי

במדינה עם עתיד אפור, הספרות העתידנית נאבקת על מקומה

כבר שנים שחובבי המדע הבדיוני מנסים להבין מדוע הז'אנר לא מצליח לתקוע יתד בנוף התרבותי הישראלי. אנשי ספרות וקולנוע עתידניים מנסים למצוא הסבר בשיחה עם אל-מוניטור, אבל גם מרגישים שדברים עומדים להשתנות.
People are silhouetted in front of a screen depicting the logo of Israeli start-up, Mobli Media Inc, during their launch in Tel Aviv, Israel June 15, 2015. Israeli start-up Mobli Media Inc is taking on Internet giants Google, Facebook and Yahoo with an innovative online search tool to find the latest photos and videos across social media sites, the company said on Monday. REUTERS/Baz Ratner  - RTX1GMA5
קראו 

בערך 200 חובבי קולנוע, מדע בדיוני וטכנולוגיה התייצבו ביום שני (22 ביוני) בסינמטק תל אביב לאירוע להצלת פסטיבל אוטופיה לסרטי מדע בידיוני ומדע. אף שאורי אביב, מייסד הפסטיבל, מעיד על עצמו שהוא ״מחמיר מבחינת מה שאני מגדיר כהצלחה, ואם אין 2,000 איש שצובאים על הדלתות כדי להיכנס אני לא מרוצה״, הוא מודה שבסך הכל האירוע היה טוב ו״הטעין אנשים באנרגיות חיוביות״. זו כנראה אחת המטרות המובהקות השנה מבחינתו, כשעצם קיום הפסטיבל מוטל בספק בשל אי העברת התקציב להפקת הפסטיבל. בכל זאת, אביב משוכנע שהוא יתקיים בסופו של דבר.

פסטיבל סרטי המדע הבדיוני נולד לפני עשר שנים. הוא מושך 15-10 אלף איש מדי שנה, עם הקרנה של כמאה סרטים מכל העולם, 40-30 מהם באורך מלא. כארבעים מכלל מאה הסרטים הם סרטים ישראלים - רובם קצרים. אבל הפסטיבל עוסק בכל מיני תחומים נוספים שבהם התשוקה לטכנולוגיה ומדע מוצאת ביטוי: הרצאות, משחקים, ספרות, עיצוב וקומיקס.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.