דילוג לתוכן העיקרי

למרות ממשלת הימין שבדרך, הכנסת עדיין רוצה הסכם מדיני

בניגוד לרושם שהתקבל מתרועות הניצחון שבקעו מהימין האידאולוגי למחרת הבחירות, ה-17 במארס לא היה יומו הגדול של המחנה. ברגע האמת, רוב חברי הכנסת יצביעו בעד מהלך מדיני משמעותי.
France's President Francois Hollande addresses the Knesset, the Israeli parliament, in Jerusalem November 18, 2013. Hollande called on Israel on Monday to halt settlement building on occupied territory, saying it hampers chances for a peace agreement with the Palestinians.   REUTERS/Debbie Hill/Pool (JERUSALEM - Tags: POLITICS) - RTX15J2L
קראו 

החלטתו של אביגדור ליברמן להזדכות על תיק החוץ ולהעתיק את מושבו אל ספסלי האופוזיציה חוצה את הכנסת ה-20 באופן כמעט שווה בין קואליציה לאופוזיציה. 61 חברי כנסת יתמכו בממשלה, ו-59 חברי כנסת יתנגדו לה. אך היחס הכמותי הוא רק חלק אחד מהסיפור, ולאו דווקא החלק החשוב והמעניין ביותר שלו. הסיפור האמיתי הוא יחסי הכוחות בין מחנה שמעדיף את הסטטוס קוו על פני כל הסדר מדיני שכרוך בהקמת מדינה פלסטינית, לבין המחנה שדוגל בהסדר מדיני שכולל הקמת מדינה פלסטינית. בתווך נמצא המחנה החרדי, אשר יוזמות לקבוע הסדר גיוס של צעירים חרדים מעסיקות אותו יותר מיוזמות לקידום הסדר מדיני עם הפלסטינים.

בניגוד לרושם שהתקבל מתרועות הניצחון שבקעו למחרת הבחירות מרחוב בלפור בירושלים, ה-17 במארס לא היה יומו הגדול של הימין האידיאולוגי. הגרעין הקשה של הימין אינו מונה יותר משליש מחברי הכנסת. 30 חברי ליכוד, שמונה ח"כים של הבית היהודי ועוד שניים או שלושה חברים מבין חמשת חברי מפלגתו של ליברמן. הסוקרים, שנהפכו לשק החבטות של התקשורת, לא טעו. כפי שרובם חזו, יחסי הכוחות שהיו בכנסת ה-19 הם אלה שיהיו גם בכנסת ה-20. היום, כאז, מהבחינה האידאולוגית, מחנה הימין קטן יותר ממחנה הלא-ימין.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.