דילוג לתוכן העיקרי

רק שיחזרו הביתה בשלום

החברה הישראלית חווה בעשורים האחרונים תהליך מוזר: הציבור מקבל בטבעיות קורבנות אזרחיים של מעשי טרור או לחימה, בעוד נפילת חיילים או חטיפתם נתפסת כאסון לאומי. אולי זה בגלל מעמדו המיוחד של צה"ל, שהינו צבא העם.
An Israeli soldier places flags on graves of fallen soldiers during a ceremony at the Mount Herzl military cemetery in Jerusalem, ahead of Memorial Day April 19, 2015. Israel commemorates its fallen soldiers on Memorial Day, which begins Tuesday night. REUTERS/Ronen Zvulun - RTR4XX69
קראו 

הסצנה הזו חקוקה בנפשם של ישראלים רבים: בקיץ האחרון [2014], כמה ימים לאחר סיומו של מבצע "צוק איתן", הגיע מפקד חטיבת הצנחנים של צה"ל, אל"מ אליעזר טולדנו, לאחד מחדרי האשפוז בבית החולים "בילינסון" בפתח תקווה. שם, סביב מיטתו של קצין צעיר מחוסר הכרה, הצטופפה משפחה גדולה והמתינה למפקד החטיבה. היו שם הוריו, אשתו, אחיו, אחיותיו וילדיו של רב סרן חגי בן-ארי, בן 29, שנפצע במהלך קרבות "צוק איתן" באופן אנוש ושרוי מאז בתרדמת.

זמן קצר לפני שפרץ העימות בעזה, הגיע רס"ן בן-ארי, קצין צנחנים מצטיין, ללשכתו של המח"ט טולדנו, ובסיכום הריאיון שהתקיים עמו התבשר כי הוא יתמנה בעתיד הקרוב למפקד סיירת הצנחנים, יחידת העילית של חטיבת הצנחנים האיכותית של צה"ל. מפקד הסיירת הוא תפקיד יוקרתי ונחשק בו שימשו בעבר הרמטכ"לים משה (בוגי) יעלון, שאול מופז ומשה לוי, סגן הרמטכ"ל מתן וילנאי ורבים אחרים. רס"ן בן-ארי יצא לחופשה קצרה באילת עם משפחתו, ואמור היה לקבל את הפיקוד על הסיירת באופן רשמי לכשיחזור ממנה.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.