דילוג לתוכן העיקרי

הזווית הטורקית של מחויבות ארה"ב לביטחון ישראל

תכתובות מייל שנחשפו לאחרונה מאפשרות הצצה למאמצים הרבים שהשקיעה ארה"ב כדי לשקם את הקשרים בין ירושלים ואנקרה, בזכותם הסכימה טורקיה להסיר את הווטו על השתתפות ישראל בפעילות הביטחונית של נאט״ו.
Soldiers maneuver close to an helicopter aboard the Italian aircraft carrier "Giuseppe Garibaldi" during the North Atlantic Treaty Organization (NATO) operation codenamed "Unified Protectors" on June 15, 2011 in the Mediterranean sea.   AFP PHOTO/ MARCELLO PATERNOSTRO (Photo credit should read MARCELLO PATERNOSTRO/AFP/Getty Images)
קראו 

יחסי ישראל-טורקיה ממשיכים להיות מתוחים כאילו לא הייתה התנצלות. לשגרירות ישראל באנקרה נשלחה בתחילת השנה [2015] ממונָה חדשה [אמירה אורון], ובאופק אין כל סימן לנורמליזציה ביחסים המדיניים ולחילופי שגרירים. נהפוך הוא. שר החוץ של טורקיה מבלוט צ׳וושאולו ביטל את השתתפותו בוועידת הביטחון במינכן בחודש שעבר [פברואר 2015] אחרי ש״התברר לו״ שבפאנל המזרח התיכון ישתתף גם נציג ישראלי. זהו מהלך חסר תקדים מאז תחילת הנתק בין המדינות, כשראש ממשלת טורקיה (אז) טאיפ ארדואן התפרץ על נשיא מדינת ישראל (אז) שמעון פרס [2009].

כשקרא ארדואן לשגריר הטורקי לחזור הביתה, הייתה שגרירות טורקיה בתל אביב היחידה במזרח התיכון שלא אוישה בשגריר. אבל מאז נקראו הביתה השגרירים גם מסוריה, ממצרים, מלוב ומתימן. מעבר לכך שהשגריר מתל אביב היה הראשון שנקרא הביתה, יוצא דופן היה גם המאמץ שהשקיעה ארצות הברית בניסיונות לשקם את הקשרים בין שתי בעלות הברית החשובות לה באזור. מאמץ ששיאו היה בשיחת הטלפון שבה התנצל ראש ממשלת ישראל בפני ראש ממשלת טורקיה, בנוכחות נשיא ארצות הברית.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.