דילוג לתוכן העיקרי

ההשפלה של נסראללה

גורמי ביטחון ישראלים מעריכים, שלנסראללה אין כעת את הלגיטימציה הנדרשת מטהרן כדי להצית אש גדולה בצפון, וסבורים כי ישראל צריכה להבהיר כי כל פיגוע שיגיע מלבנון ייחשב הכרזת מלחמה של לבנון על ישראל, וייענה בהתאם.

An Israeli soldier from the Golani brigade takes part in training near the city of Katzrin in the Golan Heights January 19, 2015. An Israeli helicopter strike in Syria killed a commander from Lebanon's Hezbollah and the son of the group's late military leader Imad Moughniyah, Hezbollah said, in a major blow that could lead to reprisal attacks.The strike hit a convoy carrying Jihad Moughniyah and commander Mohamad Issa, known as Abu Issa, in the province of Quneitra, near the Israeli-occupied Golan Heights,

תארו לעצמכם תסריט הוליוודי המתאר תקיפה אווירית ישראלית נגד שיירת כלי רכב בגולן הסורי, בה מחוסלים שישה בכירי חיזבאללה ביניהם ג'יהאד מורניה, בנו של עימאד שחוסל לפני שבע שנים [2008], ושישה בכירים איראנים, כולל גנרל בכיר במשמרות המהפכה; וכעבור כמה שעות מתגלית בבואנוס איירס גופתו של תובע פדרלי ארגנטיני ירויה בביתו, שעות ספורות לפני שהוא אמור להעיד ולהוכיח את מסע הטיוח של ממשלת ארצו סביב המעורבות של איראן בפיגוע הגדול בבניין הקהילה היהודית בבואנוס איירס ב-1994. אגב, אותו פיגוע בבואנוס איירס ב-1994 מיוחס לאותו עימאד מורניה, שבנו חוסל זה עתה בגולן הסורי. ועכשיו, נסו למצוא אולפן הוליוודי שיסכים להפיק את התסריט המופרך הזה ולהפוך אותו לסרט. יהיה קשה.

המציאות, כידוע, גוברת על כל דמיון ובמציאות כל זה קרה ביום ראשון השבוע [18 בינואר], לפני הצהריים. שיירה של שלושה כלי רכב צבאיים שנסעה לא רחוק מקוניטרה בגולן הסורי, התפוצצה לפתע בקול רעש גדול. הדיווחים הראשונים בלבנון עסקו במסוק אפאצ'י ישראלי, אבל מאוחר יותר התברר, מדיווח של תצפיתני או"ם, שמדובר בשני כלי טיס בלתי מאוישים שחצו את הגבול מהצד הישראלי לסורי, ובחזרה.

הצצה בשרידי השיירה המופצצת מחזקת את ההערכה כי איש לא שרד את התופת. רק כעבור חצי יממה התברר "הפרס הגדול" בו זכו אלה שהפציצו: ג'יהאד מורניה, בנו של עימאד מורניה, רמטכ"ל חיזבאללה שחוסל בדמשק בפברואר 2008 בפעולה המיוחסת לישראל, נהרג בהפצצה הזו, אבל מתברר שהוא היה הזוטר שבין ההרוגים. יחד איתו היו בכירים בחיזבאללה ובכירים במשמרות המהפכה, ביניהם גנרל בכיר בשם מוחמד עלי אללה-דדי, המשמש כנספח הצבאי האיראני בצבא סוריה. מצד חיזבאללה היו בשיירה המופצצת בכירים ב"כוח רדוואן", הנחשב ליחידת עילית של חיזבאללה ולכוח "התערבות מהירה", הכוח העיקרי עליו בונה נסראללה בסבב הלחימה הבא מול ישראל, כי יפלוש לתחום הישראלי וישתלט, לראשונה מאז 1948, על יישובים ישראלים.

ישראל הרשמית שותקת, לא מאשרת ולא מכחישה. בטאון השלטון הישראלי, "ישראל היום", המחובר ישירות ללשכת ראש הממשלה, הודיע בכותרתו הראשית ביום שני בבוקר [19 בינואר] כי "כוחותינו תקפו חוליית מחבלים בכירים בגולן הסורי". אלה הם ימי בחירות בישראל ומי שקושר את הפעולה בסוריה לקמפיין המקרטע של הליכוד ולתיקו המביך שהוציא נתניהו בעזה, עושה את זה על אחריותו בלבד.

SUBSCRIBER EXCLUSIVE

Continue reading this exclusive analysis

Original reporting and analysis unavailable elsewhere. Subscribe to AL-MONITOR to read this story and access everything we publish