נתניהו יוצא לקרב חייו עם מפלגה חלשה ומסוכסכת
ביום פיזורה של הכנסת נראה נתניהו בודד במערכה שכפה על עצמו. ברגע אחד הוא ניצב מול כל פחדיו וכל מבקשי רעתו, אבל הפעם אין מדובר בפרנויה המפורסמת של ראש הממשלה, אלא במפת איומים עמוסה במיוחד, ולא בטוח שהפעם הוא יצליח להינצל ממפלה.
ביום שני בצהריים [8 בדצמבר], כמה שעות לפני שהכנסת ה-19 הצביעה על פיזורה בטרם עת, נכנס בנימין נתניהו, אולי בפעם האחרונה כראש ממשלה, אל חדר הישיבות המרווח של סיעת הליכוד בכנסת.
על נתניהו עבר סוף שבוע עצבני במיוחד לאחר שכשל בשכנוע שר החוץ אביגדור ליברמן להסכים להכנסת החרדים לממשלה, ובכך לעצור את רכבת הבחירות שפתאום נראתה לו דורסנית ומאיימת. גם הבאזז האנטי-ביבי שהשתלט על המערכת הפוליטית והתקשורתית, וצבר תאוצה בימים האחרונים, העצים את דכדוכו של ראש הממשלה. כל מי ששוחח אותו במהלך השבת, והיו רבים כאלה, סיפר שנתניהו שידר לחץ ותזזתיות, ושינה פעם אחר פעם את הוראותיו ואת תוכניות הפעולה שלו, זאת עד השעות המאוד מאוחרות של הלילה.
לתחושת אובדן השליטה שחווה נתניהו תרם כנראה לא מעט גם סקר שפורסם בערוץ הכנסת המנבא 23 מנדטים למפלגת האיחוד המתגבשת הרצוג-לבני, יותר מהליכוד בראשותו שזכה ל-21 מנדטים בלבד. ויש כמובן גם את הסקרים המצביעים על כרסום מצטבר במעמדו הציבורי של נתניהו ובאחוזי התמיכה בו לראשות הממשלה. התמיכה הזו הייתה בשנים האחרונות נקודת החוזק העיקרית של נתניהו מול כל מועמד אחר. כעת, רשת הביטחון שלו מאיימת להיקרע.