דילוג לתוכן העיקרי

"סקרלט ג'והנסון קיבלה החלטה מצפונית"

מפעל סודה סטרים במעלה אדומים הוא דוגמה מוחשית לשיתוף פעולה פורה ויעיל בין יהודים לפלסטינים. פגיעה בו היא גזר דין מוות כלכלי ל-900 משפחות פלסטיניות. מנכ"ל המפעל בראיון לאל-מוניטור מעיד על הפרזנטורית המפורסמת שלו: "היא אמרה לי 'אתם עושים את הדבר הנכון, אין לכם במה להתבייש'"
Carbonator bottles are seen at the SodaStream factory in the West Bank Jewish settlement of Maale Adumim January 28, 2014. Appliance maker SodaStream International Ltd scored big in nabbing A-list actress Scarlett Johansson as its global brand ambassador in time for this year's Super Bowl advertising bonanza. But the limelight can be harsh. While the multi-million dollar deal may have increased brand awareness, it also strengthened calls for a boycott of the Israel-based company, whose main factory lies in
קראו 

"סודה סטרים", יותר מכל חברה ישראלית אחרת הפועלת מעבר לקו הירוק, מושכת אליה אש ממובילי החרם על ישראל. המותג הישראלי המצליח ב-45 מדינות סיים את שנת 2013 עם הכנסות של 562 מיליון דולר, אך במקום לחגוג את הישגיו המרשימים נאלצים מנהליו ועובדיו להשיב להתקפות החוזרות ונשנות נגדו; כמו גם לכוונה להטיל חרם על החברה כי מפעלה העיקרי ממוקם במעלה אדומים.

הקריאות להחרים את סודה סטרים קיבלו תאוצה מכיוון בלתי צפוי, לאחר שהתברר כי השחקנית סקרלט ג'והנסון נבחרה לשמש פרזנטורית של החברה. כך למשל כתב העיתונאי הפלסטיני דאוד כותאב באל-מוניטור, כי העובדה שהשחקנית האמריקאית נאלצה לוותר על תפקידה כשגרירה בארגון הצדקה אוקספאם מהווה ניצחון לטווח הארוך לפלסטינים ולתומכיהם באשר הם.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.