דילוג לתוכן העיקרי

ככה נראית תשובה פלסטינית הולמת

האינסטינקט הישראלי לבנות בשטחים לא תמיד עוזר, לא תמיד הולם, אבל הוא טוב בהרבה מהאינסטינקט הפלסטיני להציג את שחרורם של רוצחי אזרחים כהישג לאומי.
Jamil Nabi Annatsheh, a Palestinian prisoner freed by Israel, stands beneath a banner depicting him and hung outside his house in the West Bank city of Hebron August 14, 2013. Israeli and Palestinian negotiators were due to reconvene U.S.-brokered peace talks in Jerusalem on Wednesday amid little fanfare and low expectations, dogged by plans for more Jewish settler homes on occupied land. The resumption of negotiations, after a first round in Washington last month that ended a three-year standoff over Jewis
קראו 

ממשלת ישראל התלבטה. הסכמתה לשחרר אסירים פלסטיניים לא באה לה בקלות. גם בית המשפט העליון התלבט, או לפחות העמיד פני מתלבט, בטרם ידחה כצפוי את עתירת המשפחות השכולות נגד השחרור. "חשבנו על הרוצחים, שישוחררו לקבלת פנים של גיבורים במושב הרשות הפלסטינית, משל עשו מעשה לאומי גדול בטבחם חפים מפשע על לא עוול. אוי לאוזניים שככה ישמעו", כתב השופט אליקים רובינשטיין בהכרעתו. אך מי שטרח להאזין לצהלות השמחה בשעות הלילה המאוחרות עת שוחררו האסירים, יכול היה להתרשם שלאוזן הפלסטינית הן דווקא נעמו. במקרה של משפחות האסירים – הקרובים ממש – אולי קל להבין את זה. כשמדובר בכלל הציבור הפלסטיני, כשמדובר בממשלה הפלסטינית, קשה יותר.

לממשלה הפלסטינית לא היתה כנראה התלבטות. כדי לחזור לשולחן הדיונים היא דרשה "הישג". וההישג שהצליחה לחלץ, זה שהיא מתברכת בו מול קהל אלפים, זה שהיא מציגה כ"תיקון עוול היסטורי" – הוא שחרורם של רוצחים, מי שיצא לטבוח באזרחים חפים מפשע, מי שדקר את מעסיקו, מי שהתעלל בגופה, מי שקיפח את חייה של תיירת במסעדה. אלה הגיבורים. זה ההישג.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.