رفتن به محتوای اصلی

چرا جنگ ایران و عراق هنوزمیدان مینی است برای هنرمندان

با گذشت حدود ۳۰ سال از جنگ ایران و عراق، به تصویر کشیدن این واقعه برای هنرمندان و نویسندگان ایرانی هنوز شبیه به عبور کردن از میدان مین است.
An Iranian woman kisses the grave of a person, who was killed during the Iran-Iraq war (1980-88), at a holy shrine in northern Tehran January 16, 2016. REUTERS/Raheb Homavandi/TIMA  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY.   - RTX22MTY
خواندن در 

دومین جنگ طولانی قرن بیستم، 22 سپتامبر 1980 با حمله نیروهای عراقی به رهبری صدام حسین به ایران آغاز شد. هشت سال بعد، این جنگ با قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت که آیت‌الله خمینی، رهبر وقت ایران، پذیرش  آن را به "نوشیدن جام زهر" تعبیر کرد، به پایان رسید. در ایران به این جنگ که بیش از ۲۰۰ هزار ایرانی در جریان آن کشته شد، "جنگ تحمیلی" یا "دفاع مقدس" می‌گویند.

"دفاع مقدس" در سال‌های جنگ و پس از آن، به اصطلاحی رسمی و حکومتی تبدیل شد که به تعریف و ترسیم جنگ و آثار فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن بر جامعه ایران پرداخت و ژانر "دفاع مقدس" را وارد سینما و ادبیات کرد.
 

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.