رفتن به محتوای اصلی

چرخش سیاست مصر نسبت به بحران سوریه

قاهره و متحد منطقه ای آن ریاض، در مورد بحران سوریه و راه های حل آن با یکدیگر توافق ندارند. در عین حال بعضی از گروه های مخالف سوری قاهره را متهم می کنند که آنطور که باید به یافتن راه حل برای بحران مزبور کمک نکرده است.
Former Syrian Coalition head Ahmad al-Jarba (L) attends the opening session of a Syrian opposition conference, in Cairo, Egypt June 8, 2015. Syrian opposition members are meeting with Egyptian officials in Cairo to discuss the ongoing crisis in Syria and the need for a united opposition.  REUTERS/Mohamed Abd El Ghany - RTX1FN3W
خواندن در 

قاهره - با پایان گرفتن کنفرانس نیرو های مخالف سوری در ۸ ژوئن در قاهره به نظر می رسد که مصر سیاست جدیدی را نسبت به بحران سوریه در پیش گرفته  و از موضع حمایت از شریک استراتژیک منطقه ای خود، یعنی عربستان سعودی، در حال فاصله گرفتن است. حکومت مصر اینک راه حل نظامی را رد کرده و بجای آن خواهان یک راه سیاسی برای پایان دادن به بحرانی است که در سال ۲۰۱۱ با انقلاب سوریه آغاز گردید.

موضع قاهره ظرف چهار سال گذشته با تغییر رژیم در این کشور از زمان انقلاب ۲۵ ژانویه تا زمان حاضر، یعنی دوران عبدالفتاخ السیسی، دستخوش تغییر بوده است. بین سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ که دوران حکومت نظامیان بعد از سقوط حسنی مبارک بود تا روی کار آمدن محمد مرسی مصر از ایفای هرگونه نقش فعال در بحران سوریه خودداری می کرد. مرسی که باور داشت برانداختن بشار اسد یک وظیفه اخلاقی است روابط دیپلماتیک خود را با سوریه قطع کرد و قاهره را به پناهگاه امن مخالفین سوری تبدیل نمود. با روی کار آمدن السیسی در ژوئن ۲۰۱۴ وضعیت شکل جدیدی به خود گرفت. او سعی می کرد که بین بازیگران منطقه ای، عمدتا عربستان، و کنشگران بین المللی، عمدتا روسیه، که مواضعی ضد یکدیگر داشتند تعادل برقرار کند.

Access the Middle East news and analysis you can trust

Join our community of Middle East readers to experience all of Al-Monitor, including 24/7 news, analyses, memos, reports and newsletters.

Subscribe

Only $100 per year.